Μαραθώνιος Ναυπλίου

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νέο θρίλερ στον αέρα. Αγνοείται αεροσκάφος με 116 επιβαίνοντες.

Η Air Algerie ανακοίνωσε ότι έχασε επαφή με αεροσκάφος. Είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου με τουλάχιστον 116 επιβαίνοντες.
Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε  την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της που εξασφαλίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στην Ουαγκαντούγκου και το Αλγέρι, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο στο οποίο επέβαιναν 116 επιβάτες.
Σύμφωνα με το CCTVNews το αεροσκάφος συνετρίβη στη Νιγηρία.
Στο αεροσκάφος, ένα ΜD83, επέβαιναν 116 άτομα. Οι Κυβερνήτες είχαν ζητήσει να αλλάξουν πορεία λόγω κακής ορατότητας.
"Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του", ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APS.
Σύμφωνα με το CCTVnews, το αεροπλάνο συνετρίβη 300 μίλια από το Niamey του Νίγηρα, ενώ επέβαιναν 80 Γάλλοι. Τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν Ισπανοί. Το αεροσκάφος νωρίτερα είχε αλλάξει πορεία λόγω κακοκαιρίας.

 "Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή "σχέδιο έκτακτης ανάγκης", σύμφωνα πάντα με το κείμενο της ανακοίνωσης.
Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, η Air Algerie εξασφαλίζει τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου, εκ των οποίων μία σήμερα η οποία αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.
Μια πηγή στους κόλπους της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως το εν λόγω αεροπλάνο είναι ένα ΜD83, ναυλωμένο από την Air Algerie από μια ισπανική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν αποκάλυψε.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου