Μαραθώνιος Ναυπλίου

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Φονική επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη.

Φονική επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη

Φορτηγό αυτοκίνητο είχε πέσει πάνω σε πεζούς και ακολούθως στην είσοδο πολυκαταστήματος, σκορπώντας τον θάνατο στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας 
Ένας άνδρας συνελήφθη στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, ανέφεραν πηγές που δεν κατονομάζονται στην εφημερίδα Aftonbladet.

Νωρίτερα, φορτηγό αυτοκίνητο είχε πέσει πάνω σε πεζούς και ακολούθως στην είσοδο πολυκαταστήματος, σκορπώντας τον θάνατο στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει στην προσαγωγή δύο ατόμων, ενώ είχε δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του βασικού υπόπτου.
Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η πρωτεύουσα της Σουηδίας
Τα μέτρα ασφαλείας στη Στοκχόλμη έχουν ενταθεί, όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός, ενώ οι κάτοικοί της προσπαθούν αφενός να συνειδητοποιήσουν ότι και η δική τους πόλη μπήκε στο χάρτη του τρόμου, κάτι που έως τις τέσσερις το μεσημέρι σήμερα, δεν θεωρείτο ιδιαίτερα πιθανό. Έως τώρα, πάντως, επιβεβαιώνεται ότι ανακρίνονται δύο ύποπτοι.

Οι κάτοικοι παροτρύνονται από τις Αρχές να παραμένουν μακριά από το κέντρο της Στοκχόλμης, ει δυνατόν στα σπίτια τους, ενώ αρκετοί έχουν δηλώσει πρόθυμοι να φιλοξενήσουν όσους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα δικά τους, αφού μεγάλο μέρος του μετρό και του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν κλείσει ευθύς μετά την εκδήλωση της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης.

Έως τώρα ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από τις αρχές. Οι πληροφορίες που μεταδίδονται τόσο από τα σουηδικά, όσο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους πέντε από τις αρχικές αναφορές που έκαναν λόγο για τρεις, ενώ οκτώ φέρονται να είναι οι σοβαρά τραυματισμένοι - ο συνολικός αριθμός των τραυματιών φέρεται να ξεπερνά τους 20.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου