Μαραθώνιος Ναυπλίου

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πλούσιο το αρχείο του αείμνηστου Βασιλείου Χαραμή.


 Κε Διευθυντά, συμπληρώνοντας το δημοσίευμα σας,  μας δίδεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε στους αναγνώστες σας ότι το αρχείο του αρχιμουσικού Βασιλείου Χαραμή, το οποίο περιήλθε στα αρχεία του Νομού Αργολίδας μετά από δωρεά της οικογένειάς ταυ, περιέχει: 
1. Αρχειακό υλικό που αφορά το Βασίλειο Χαραμή, 1926-2009.
 2. Αρχειακό υλικό που ανήκε στο μουσικοσυνθέτη και μουσικοδιδάσκαλο Μιχαήλ (Μιχαήλο) Λεβέντη, 1907-1922. (Να σημειώσουμε ότι ένα μεγάλο τμήμα του αρχείου του Μ. Λεβέντη έχει εντοπιστεί σε αρχειακό υλικό του Δήμου Ναυπλιέων και πρόκειται προσεχώς να παραληφθεί από την Υπηρεσία μας). 
3. Αρχειακό υλικό σχετικό με ταν Μουσικό Σύλλογο Ναυπλίου και ειδικότερα τη Ναυπλιακή Χορωδία και το Ελληνικό Ωδείο-Παράρτημα Ναυπλίου, 1936-1993, και 
4. Αρχειακό υλικό για τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου, 1936-2003. 
Το αρχειακό υλικό έχει καταγραφεί και ταξινομηθεί και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, δωρεάν. Ειδικότερα για τις παρτιτούρες, επειδή γίνεται ειδική ταξινόμηση, η οποία απαιτεί λεπτομερή περιγραφή και ως εκ τούτου πολύ χρόνο, η ταξινόμηση συνεχίζεται.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε και δημόσια την οικογένεια του Βασιλείου Χαραμή και ιδιαίτερα το γιο του κο Θέμο Χαραμή, που είχε την ευαισθησία και την πρόνοια να συγκεντρώσει το αρχειακό υλικό και να μας το παραδώσει.
Δ.Χ.Γεωργόπουλος
Αρχειονόμος Π.Ε./Β3 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου