Μαραθώνιος Ναυπλίου

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Ναυπλιέων στις 24/11/2014.

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημ. συμβούλιο Ναυπλιέων στις 24/11/2014 είναι οι εξής :

1. Για τα περίπτερα που σιγά σιγά καταργούνται πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχουν και να αποδίδονται σε πολίτες με βάση κοινωνικά κριτήρια όπως ΑΜΕΑ ,πολυτέκνους κλπ. και όχι σε επιχειρηματίες. 

2. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ την έγκριση δαπανών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης σχετικά με την ανακυρηξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη για τι η φιέστα θα κοστίσει 6000 ευρώ και θα τιμηθεί ένα πολιτικό πρόσωπο που είναι το πρώτο βιολί στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει συγκυβέρνηση και Ευρ .Ένωση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας για να σώσουν την αστική τάξη της Ελλάδας από την χρεοκοπία που η ίδια δημιούργησε. 

3. Για το έργο « διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις» στη δημοτική ενότητα Ασίνης ψηφίσαμε λευκό γιατί το έργο πρέπει να γίνει αλλά είμαστε αντίθετοι με το θεσμικό πλαίσιο των διαδικασιών που γίνονται αυτά τα έργα και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα ποσά και τα υλικά. 

4. Είμαστε αντίθετοι στο θέμα της συμμετοχής του Δήμου σε Αναπτυξιακή σύμπραξη για την τοπική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα, γνωστές ως ΚΟΙΝΣΕΠ οι οποίες φυτρώνουν σαν μανιτάρια και παρουσιάζονται από τους απολογητές της « κοινωνικής οικονομίας» σαν η μαγική λύση για την ανεργία. Είναι βολικό για το σύστημα της εκμετταλευσης να μην αμφισβητείται ριζικά ωε τέτοιο, αλλα να καλλιεργείται μαζικά η άποψη ότι ο εργαζόμενος μπορεί να γίνει συλλογικός « εργοδότης» του εαυτού του και όχι μόνο. 

Στόχος είναι να μειώνεται ΤΕΧΝΗΤΑ η ανεργία και κακοπληρωμενοι και ανασφάλιστοι πολίτες να εξυπηρετούν κοινωνικούς τομείς όπου πριν ήταν αποκλειστική ευθύνη του κράτους.. 

Στο τέλος οι επιχειρήσεις αυτές μην αντέχοντας τον ανταγωνισμό η κλείνουν η περνούν σε χέρια ιδιωτών. Πολλά τέτοια παραδειγματα υπάρχουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 

Αξίζει να επισημάνουμε πως τόσο η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ όσο και η ΑΥΡΑ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπερ των ΚΟΙΝΣΕΠ στο Δήμο μας όπως έκαναν και σε άλλους Δήμους και στην Περιφέρεια Αττικής .Πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι σχέδιο νεοφιλελεύθερης έμπνευσης και κερκοπορτα για ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου