Μαραθώνιος Ναυπλίου

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Παραμυθομαραθώνιος από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


 Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιωτών θα πραγματοποιήσει μαραθώνιο παραμυθιού για μικρά και μεγάλα παιδιά και τους γονείς τους, στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου.
Το παραμύθι καλλιεργεί τη φαντασία και δίνει χαρά, μέσα από αυτό τα παιδία καταλαβαίνουν τον κόσμο γύρω τους και μέσα τους ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για την ζωή. Το παραμύθι έχει τις ρίζες του στα βάθη της ιστορίας της ανθρωπότητας, καθώς το συναντάμε ακόμα και στις πρωτόγονες κοινωνίες, συνδυάζει μοναδικά τη γνώση με τη φαντασία και τη συγκίνηση με τη γλωσσική καλλιέργεια.

Στην τέχνη της αφήγησης το μέσο είναι το σύνολο της ανθρώπινης ύπαρξης. Το νόημα αποδίδεται όχι μόνο με τη λέξη αλλά και με τον ήχο και την σωματική έκφραση. Η τέχνη του παραμυθά και του ραψωδού βρίσκεται ανάμεσα στην λογοτεχνία, το θέατρο και την μουσική και κινητοποιεί τα αντίστοιχα εκφραστικά μέσα του ενήλικου και του παιδιού.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που έγραψαν και θα αφηγηθούν με χαρά τα 20 πρωτότυπα παραμύθια τους είναι οι :

Εύα Ατσαλάκη, Γωγώ Διαλιάτση: Η Θαλασσοπολιτεία και ο Μαγικός Καθρέφτης, Κατερίνα Δήμα: Η Πορτοκαλί Πολυθρόνα, Εβίτα Ζιούδρου: Οι Περιπέτειες της Τσίγκα της Ματζίνγκα & του Γκάλο Πορτογκάλο, Πόπη Θραψανιώτη: Η Αγελάδα που ήθελε να Πετάει, Ράνια Καρακώστα: Όταν τα χρώματα ... τα βρήκαν, Μαργαρίτα Καστρινού: Ο χρωματιστός ψαράς, Βαγγέλης Κτιστόπουλος: Μισοσκοτεινία, Βασιλεία Μάκρα, Κωνσταντίνα Μάρα: Ο μικρός περίεργος δράκος, Σάντρα Μαυροειδή: Πράξεις των παραμυθιών ήρωες, Ευαγγελία Νάκου: Η κάμπια και ο αετός, Χριστίνα Παπαοικονόμου-Σιδέρη: Όλα μου πάνε ανάποδα, Μαρία Παρασκευοπούλου: Μια ντροπαλή παπαρούνα, Κατερίνα Πετροκοκκίνου: Περιπέτεια για τρεις, Μαρία Σκαρπέντζου: Ο δράκος Φαταούλ, Ελπίδα Στράτου: Η Περιπέτεια της Πεταλουδίτσας Εβέλ, Χριστίνα Τσεκούρα: Πομίκ, Αφροδίτη Χαραλαμπάκη: Η περιπέτεια μιας πριγκίπισσας, Κατερίνα Χάσκα: Το ταξίδι του πρασινούλη προς την αγάπη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι πόρτες του χώρου της αφήγησης θα ανοίγουν κάθε μισή ώρα .



Η Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών

&

Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου