Μαραθώνιος Ναυπλίου

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Επιτυχημένες αποκριάτικες εκδηλώσεις απο το Λύκειο των Ελληνίδων Άργους.


Ο Φεβρουάριος είναι ο κατεξοχήν μήνας της Αποκριάς. Μασκαρέματα, γλέντια, ξεγνοιασιά.  Το Λύκειον των Ελληνίδων, παράρτημα Άργους, όπως κάνει εδώ και 50 χρόνια, διοργάνωσε επιτυχημένες εκδηλώσεις και πέρασε τις φετινές απόκριες με χορό, τραγούδι και πολύ πολύ κέφι.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου -> Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ στα γραφεία του Λυκείου. Τα παιδιά όλων των χορευτικών ομάδων, μαζί με τους γονείς τους, μασκαρεύτηκαν, έπαιξαν και χόρεψαν με την ψυχή τους στους ρυθμούς της Αποκριάς, συντροφιά με κλόουν και την παιδική χορωδία του Λυκείου που τραγούδησε αποκριάτικα τραγούδια μιας άλλης εποχής υπό τη διεύθυνση της μουσικού Αλεξάνδρας Κωστάκη.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου -> Φίλοι και μέλη του Λυκείου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του κοσμικού κέντρου «Πανταζής Royal» στη Δαλαμανάρα για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Λυκείου, σε μία βραδιά γεμάτη νοσταλγία, κέφι και χορό.

Η φετινή χρονιά είναι επετειακή για το Λύκειό μας. Συμπληρώνονται 50 ολόκληρα χρόνια πολιτισμού και δημιουργικής παρουσίας στην πόλη μας. Παιδιά των χορευτικών ομάδων, η ελπίδα και το μέλλον μας άνοιξαν τη χορευτική βραδιά με χορούς από τη Θράκη και η μεγάλη χορευτική ομάδα χόρεψε χορούς από τα Επτάνησα, οι κοπέλες με τις πολύχρωμες φορεσιές της Κέρκυρας μας άφησαν όλους άφωνους και το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων πήρε τη σκυτάλη για να ξεκινήσει ο χορός. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της προβολής ενός μικρού βίντεο – αφιερώματος που είχαν φτιάξει με ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι παιδιά των χορευτικών ομάδων σε συνεργασία με τον κ. Πιστεύω και τον κ. Τσακάλη από το ΕΠΑΛ Άργους που βοήθησαν στην τεχνική επεξεργασία και προβολή του υλικού που είχαν συγκεντρώσει τα παιδιά. Την βραδιά αυτή που αποτελεί την αρχή για μια σειρά εκδηλώσεων όλη τη χρονιά τίμησαν με την παρουσία του οι βουλευτές του Νομού μας κ.κ. Ανδριανός & Γαλέος, ο θεματικός περιφερειάρχης πολιτισμού κ. Β. Σιδέρης, η περιφερειακή σύμβουλος κα Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Γκαβούνος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαϊωάννου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος και ο π. Ηλίας Γάτσιος.


Όλοι διασκέδασαν με τα τραγούδια του Νίκου Πετσάκου στο μπουζούκι, της Ελένης Γκίκα στο τραγούδι και του Σ. Μπούζου στα πλήκτρα. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα καταστήματα και τους επιχειρηματίες της πόλης μας που στηρίζουν και αγαπούν το Λύκειον των Ελληνίδων και το δείχνουν έμπρακτα με τις προσφορές τους ακόμη και σε δύσκολους καιρούς. Επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις κυρίες του Δ.Σ. που βοήθησαν η καθεμία στον τομές της για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, στα παιδιά των χορευτικών ομάδων που συμμετείχαν, στους γονείς τους, στους έμπειρους δασκάλους μας Βασ. Δημητρόπουλο, Κατερίνα Δωροβίνη-Πίκουλα, Ελένη Αλωνιστιότη, Δημήτρη Αργυρόπουλο.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου -> Γλέντι για τις χορευτικές ομάδες ενηλίκων στα γραφεία του Λυκείου. Κέφι, χορός, τραγούδι, μασκαρέματα, πλούσιος μπουφές, αστεία και ξεφάντωμα για όλους τους χορευτές και τους χορωδούς της παραδοσιακής ορχήστρας και χορωδίας.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου -> Φίλες του Λυκείου και μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν το γηροκομείο Άργους για να προσφέρουν λίγες στιγμές Αποκριάς στους τροφίμους και τα μέλη του Δ.Σ. του γηροκομείου. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν τα παλιά, τραγούδησαν και σηκώθηκαν να κάνουν λίγα βήματα σε γνωστούς αποκριάτικους ρυθμούς. Είναι καθήκον μας αυτές τις ημέρες να θυμόμαστε και να είμαστε κοντά σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται λίγη συντροφιά και μια απλή κουβέντα, ένα χάδι, ένα χαμόγελο.

Καλή Σαρακοστή σε όλους μας!
Ε. Δημοπούλου - Κούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου