Μαραθώνιος Ναυπλίου

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο επικεφαλής της συνιστώσας (ΚΟΕ) που ανήκει και ο Δ. Κοδέλας, κατά της συμφωνίας.

 «Η συμφωνία στην οποία υποχρεώνεται η χώρα, είναι προβληματική, τόσο με τα σημερινά δεδομένα, όσο και σε ό,τι αφορά την προοπτική της. Δεν νοείται να χαρακτηρίζεται επιτυχής, αφού δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής της συνιστώσας ΚΟΕ που έχει εκλέξει τρεις βουλευτές στη Βουλή. 

Ο κ. Ρινάλντι εκτιμά ότι τα «μνημονιακά δεσμά δεν χαλαρώνουν», καθώς «καμιά αλλαγή δεν είναι επιτρεπτή» και σημειώνει ότι «η συνεχιζόμενη απώλεια κυριαρχίας και ο αμείλικτος έλεγχος της ευρωκρατίας επιβάλλουν στην κοινωνία καθολική ασφυξία και όχι μόνο οικονομική. Τίποτα δεν προδιαγράφει επιστροφή σε κάποια μορφή «κανονικότητας». Το σοκ θα συνεχιστεί». Υπογραμμίζει επίσης ότι «αυτή η πραγματικότητα δεν εξωραΐζεται και ο συντελούμενος συμβιβασμός, αργά ή γρήγορα θα διαχυθεί στην κοινωνία, εγκαθιστώντας σε κάθε επίπεδο τη λογική του». 

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ρινάλντι, η ελπίδα όμως, για κοινωνική ανάταξη και αναγέννηση της χώρας πρέπει να μείνει ζωντανή και γι αυτό απαιτείται επαναπροσδιορισμός της πολιτικής, των στόχων, των μέσων και των προϋποθέσεών της. 

«Κυρίως, αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη να μιλήσουν τα μέλη και η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδεικνύεται, επίσης, η ανάγκη να ειπωθεί από την κυβέρνηση όλη η αλήθεια στο λαό, αφού στο τέλος ο λαός θα σφραγίσει με τη ζωντανή παρουσία του τις όποιες πολιτικές εξελίξεις» αναφέρει. 

Ποιος είναι ο Ρούντι Ρινάλντι 

Ο 54χρονος κ. Ρινάλντι που έχει ενταχθεί στην προεδρική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, επί χρόνια εκφραστής των μαοϊκών τάσεων στην αριστερά γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, από Ιταλό πατέρα και από τα 8 του χρόνια ζει στην Ελλάδα ενώ σπούδασε Φαρμακευτική στην Αθήνα. 

Στέλεχος του μεταπολιτευτικού φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές της ΠΠΣΠ, διετέλεσε μέλος του KΣ της EΦEE. 

Είναι μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν συντονιστής της μέχρι την 2η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Απρίλιο του 2009. 

Έλαβε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις, πολιτικές μάχες και καμπάνιες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και στις διεργασίες του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) που είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι τρεις βουλευτές της συνιστώσας 
Τρία μέλη της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ), εξελέγησαν για πρώτη φορά βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και επανεξελέγησαν το 2015. Πρόκειται για τους Βασίλη Χατζηλάμπρου (Αχαΐα), Βασίλη Κυριακάκη (Φθιώτιδα) και Δημήτρη Κοδέλα (Αργολίδα).

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου