Μαραθώνιος Ναυπλίου

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σημαντικό το τριήμερο «9ο Διεθνές Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών» στο Ναύπλιο (βίντεο).

 Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν η εντεταλμένη σύμβουλος παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη και η  Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών κ. Ι. .Γιανναροπούλου για το τριήμερο συνέδριο το «9ο Διεθνές Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών» που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε πολυχώρους του Ναυπλίου, όπως το Βουλευτικό, το Τριανόν και το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών και τον Δήμο Ναυπλιέων.

Η Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών, οργανώνει από το 1974 Διεθνή και Τοπικά Συνέδρια στις πρωτεύουσες και δευτερεύουσες πόλεις των νομών της Πελοποννήσου με σκοπό την προαγωγή των σπουδών της

Πελοποννήσου και την τόνωση της πνευματικής ζωής στις πόλεις που διεξάγονται τα συνέδρια. Ήδη στο Ναύπλιο το 1976 οργανώθηκε το Α΄ Συνέδριο Αργολικών Σπουδών, ακολούθησε το 1986 στο Άργος το Β΄ Τοπικό Συνέδριο Αργολικών Σπουδών, το 1995 πραγματοποιήθηκε στο Άργος – Ναύπλιο το Ε΄ Διεθνές Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και το 2005 επίσης στο Ναύπλιο το Γ΄ Τοπικό Συνέδριο Αργολικών Σπουδών, το οποίο σημείωσε εξαιρετική επιτυχία όπως και τα προηγούμενα.

Στο Θ΄ Διεθνές Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών με έδρα το Ναύπλιο θα συμμετέχουν ειδικοί ερευνητές και μελετητές του Πελοποννησιακού Πολιτισμού σε όλους τους τομείς του, όπως επίσης πνευματικοί άνθρωποι του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν σε τρία τμήματα. Το Α’ Τμήμα Αρχαίων Χρόνων θα εργαστεί στην αίθουσα «Τριανόν» (Πλατεία Συντάγματος), το Β’ Τμήμα Βυζαντινής – Μεταβυζαντινής περιόδου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου (οδ. 25ης Μαρτίου 2) και το Γ’ Τμήμα Νεωτέρων Χρόνων στην αίθουσα του «Βουλευτικού» (Πλατεία Συντάγματος).

Δείτε παρακάτω τι δήλωσαν η κ. Ράλλη και η κ. Γιανναροπούλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου