Μαραθώνιος Ναυπλίου

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Θάνατος 49χρονου στο νοσοκομείο Ναυπλίου από τον ιό της γρίπης.

 Ο πρώτος θάνατος από την εποχική γρίπη καταγράφηκε στο Ναύπλιο καθώς χθες το πρωί κατέληξε 49χρονος άνδρας που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του  Νοσοκομείου και είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες νόσησε από το στέλεχος του ιού και τελικά  έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμα δύο ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την γρίπη.

Εκείνο που πραγματικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση ειναι πως η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει εκδώσει καμία οδηγία ή ενημέρωση για το περιστατικό, ενώ σήμερα που επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο δεν είδαμε να έχουν παρθεί μέτρα προφύλαξης ούτε για το προσωπικό, αλλά ούτε και για τους επισκέπτες ή τους άλλους ασθενείς, ενώ μητέρες με μικρά παιδιά επισκέπτονταν τους χώρους του νοσοκομείου χωρίς καμία απολύτως προφύλαξη.   

Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες φέτος, είναι το γεγονός ότι από τους ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται με επιπλοκές της γρίπης στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, αρκετοί είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών και έχουν προσβληθεί από το στέλεχος του ιού.

Το στέλεχος του ιού έχει γίνει πιο επιθετικό για αυτό πλήττει συχνότερα και νέους ανθρώπους.

Τι πρέπει να κάνουμε

Όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή βαριά γρίπη θα πρέπει, άμεσα, να απευθυνθούν στον γιατρό τους ενώ όσοι έχουν ηπιότερα συμπτώματα θα πρέπει να ακολουθήσουν συντηρητική αγωγή και να περιοριστούν στο σπίτι τους.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένουν σε επιφυλακή, παρατηρούν το φαινόμενο της εποχικής γρίπης που φαίνεται ότι άρχισε να τους απασχολεί πιο έντονα μετά το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου και εκτιμούν ότι το κύμα της εποχικής γρίπης θα αρχίσει να κορυφώνεται από το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου