Μαραθώνιος Ναυπλίου

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΚΚΕ Αργολίδας: Δικάζονται στο Άργος εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες και άνεργοι του νομού που συμμετείχαν σε απεργιακή κινητοποίηση.

Σήμερα Δευτέρα 17/11 δικάζονται στα δικαστήρια του Άργους εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες και άνεργοι του νομού που συμμετείχαν σε απεργιακή κινητοποίηση. Πρόκειται για αγωνιστές απεργούς που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην ΚΑΠ, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της εκάστοτε κυβέρνησης για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. 

Το «αδίκημά» τους ήταν να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τον αγώνα και να διεκδικήσουν το ψωμί και το γάλα για τα παιδιά τους και την οικογένειά τους.

Η προσπάθεια που γίνεται με το δόγμα "Νόμος και τάξη" από την κυβέρνηση των αφεντικών και το υπόλοιπο υπαλληλικό προσωπικό τους (δικαστές, εισαγγελείς, κ.λπ.), θα πέσει στο κενό. Αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο οι εργάτες θα σταματήσουν να αγωνίζονται απέναντι στην εργοδοσία, είναι βαθιά νυχτωμένοι. 

Η "απάντηση" της κυβέρνησης είναι άγρια καταστολή και διώξεις.

Φοβούνται την οργάνωση και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, την ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης και της μικρομεσαίας αγροτιάς, γι' αυτό το λόγο προσπαθούν να χτυπήσουν τους πρωτοπόρους, τις αγωνιστικές δυνάμεις στο κίνημα. Γι' αυτό το λόγο στήνουν τις δίκες. 

Και αυτή η δίκη δεν είναι άσχετη με τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό για να προστατέψει τα κέρδη των μονοπωλίων. 

Όλοι οι λαϊκοί φορείς να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους. 

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, και οι διώξεις σε βάρος αγωνιστών. 

Είναι αναγκαία η αντεπίθεση, η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού, για να μην περάσει η αντιλαϊκή θύελλα που φέρνουν κυβέρνηση και ΕΕ.

Ηρθε η ώρα του ξεσηκωμού. Η τρομοκρατία δεν περνά. Ολοι στους δρόμους του αγώνα. 

Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη 





Τ. Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου