Μαραθώνιος Ναυπλίου

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Με επιτυχία χειρουργήθηκε στη Ν.Μ. Ναυπλίου ο σοβαρά τραυματισμένος στην καρδιά κρατούμενος των φυλακών Ναυπλίου.

  Λεπτομέρειες για την επιτυχή αντιμετώπιση από τη Χειρουργική κλινική της Ν.Μ Ναυπλίου, του σοβαρά τραυματισμένου στην καρδιά, κρατουμένου των φυλάκων Ναυπλίου, έδωσαν οι θεράποντες γιατροί. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο περιστατικό σοβαρού καρδιακού τραυματισμού που αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς στη Χειρουργική κλινική της ΝΜ Ναυπλίου, ενώ ο ασθενής μεταφερθηκε στη ΜΕΘ Ευαγγελισμού μόνο για νοσηλεία και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες μέρες.

"Στις 26-5015 αντιμετωπίσθηκε κρατούμενος των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου με αιμορραγούν τραύμα καρδιάς και σε κατάσταση αιμορραγικού shock.

Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού και της κρισιμότητας της κατάστασής του ο ασθενής οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο. Υποβλήθηκε σε θωρακοτομή, περικαρδιοτομή και αντιμετώπιση τραύματος καρδιάς (συρραφή μυοκαρδίου). 

Στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος για νοσηλεία στη ΜΕΘ Ευαγγελισμού υπό καρδιοχειρουργική επίβλεψη. Ο ασθενής δεν χρειάσθηκε περαιτέρω χειρουργική παρέμβαση. Ήδη νοσηλεύεται σε θάλαμο της Καρδιοχειρουργικής κλινικής σε ομαλή αποθεραπεία και εν’ όψη εξιτηρίου. 

Για τη διαχείριση του περιστατικού η χειρουργική ομάδα και το νοσοκομείο εισέπραξαν το θαυμασμό και τα συγχαρητήρια του καρδιοχειρουργού που ανέλαβε την αποθεραπεία του ασθενούς.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι το δεύτερο περιστατικό σοβαρού καρδιακού τραυματισμού που αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς στη Χειρουργική κλινική της ΝΜ Ναυπλίου.

Οι θεράποντες ιατροί

 Μασσαλής Ιωάννης              Ευθυμίου Γεώργιος
Επ. Α’ Χειρουργικής             Δ/ντης Χειρουργικής "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου