Μαραθώνιος Ναυπλίου

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Με επιτυχία η ετήσια μουσικοχορευτική του εκδήλωση από την «Ελληνική Παράδοση».

 Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για τον σύλλογο Ελληνικών Χορών & Εθνογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση», καθώς την Τετάρτη 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Στρατώνων Καποδίστρια , με ιδιαίτερη επιτυχία, η ετήσια μουσικοχορευτική του εκδήλωση!
Η φετινή παράσταση είχε τον τίτλο «Τα λούλουδα βγάζουν δροσιά, τα κυπαρίσσια αέρα…» και ήταν αφιερωμένη στην φύση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την παράδοσή μας.
Τα "λούλουδα" του συλλόγου "Ελληνική Παράδοση", οι χορευτές του, από τον πιο μικρό, έως τον μεγαλύτερο, έδωσαν την ψυχή τους και έβγαλαν στην εξέδρα το πάθος τους γι’ αυτό που αγαπούν: τον παραδοσιακό χορό!
Τραγούδια, μουσικές, λόγια, χοροί και δρώμενα με εικόνες από την υπέροχη φύση μας, μας έκαναν να αισθανόμαστε πως δεν ήμασταν στο κέντρο μιας πόλης, αλλά πως ακούγαμε το μουρμουρητό ενός δροσερού ποταμού, πως αγναντεύαμε το πέλαγο από τα βράχια μιας ακροθαλασσιάς, πως βλέπαμε τα κλωνάρια των δέντρων να λικνίζονται από το αεράκι που φυσάει στους κάμπους, στα βουνά και στα λαγκάδια, νιώσαμε τις μυρωδιές των λουλουδιών και πετάξαμε με τον σταυραετό πάνω από ισκιωμένα ριζοβούνια...
Με πόσα πολλά τραγούδια ενέπνευσε η φύση τον λαϊκό δημιουργό!
Τα χελιδονίσματα για τον ερχομό της άνοιξης, η Περπερούνα, ο θερισμός, οι Μάηδες της Κοζάνης, ο τρύγος, ο "Λαμπατάρης" από την Κέρκυρα, μας θύμισαν πόσο στενά συνδεδεμένες είναι η φύση και η παράδοσή μας και πόση μεγάλη ευθύνη έχουμε για τη διάσωση και προστασία, τόσο της φύσης, όσο και της παράδοσής μας!
"Και μια να λέω προσευχή
σ’ Αυτόν που τα ‘χει πλάσει.
Θεέ μου πόσο όμορφη
την έκανες την πλάση..."

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Ο σύλλογος «Ελληνική Παράδοση» εύχεται σε όλους, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθούν από 14-28 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου, Κορίνθου 129.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27510-61113

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου