Μαραθώνιος Ναυπλίου

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Με το Κουαρτέτο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης στο Παλαμήδι ολοκληρώθηκε το 24ο Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο).



 Με συναυλία στο μεσαιωνικό κάστρο του Παλαμηδίου από το Κουαρτέτο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης ολοκληρώθηκε το 24ο Φεστιβάλ Ναυπλίου 2015.

Το Ensemble Wien απαρτίζεται από μουσικούς που κατέχουν θέσεις στις κορυφαίες ορχήστρες της Βιέννης και έχει να επιδείξει πλήθος διακρίσεων και σημαντικών εμφανίσεων. Η βραδιά αποτέλεσε το ιδανικό κλείσιμο του Φεστιβάλ, με το διάσημο σύνολο να ταξιδεύει το κοινό στη μουσική της Αυστρίας –και όχι μόνο.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αυστριακή Πρεσβείας, ενώ παρευρέθηκε η νέα Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Andrea Ikić-Böhm, όπου νωρίτερα παρέδωσε και τα διαπιστευτήρια της στου πρέσβεις της Ουκρανίας, της Τσεχίας και της Εσθονίας που παρευρέθηκαν και αυτοί στην μουσική εκδηλωση στο κάστρο του Παλαμηδίου.
Η δέκατη και τελευταία ημέρα του 24ου Φεστιβάλ Ναυπλίου περιελάμβανε δύο ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις. Νωρίτερα στις 8.30μ.μ. η τριακονταμελής νεανική χορωδία “La Vita”, με έδρα την Τρίπολη, αποτελούμενη από κορίτσια 13-27 ετών, καλωσόρισε το κοινό στην είσοδο του Κάστρο του Παλαμηδίου, πριν από την έναρξη της τελευταίας συναυλίας του Φεστιβάλ, με ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τους ήχους των musical και της jazz σε διδασκαλία και διεύθυνση της Ελένης Αλεξοπούλου.Ενώ στις 10.30μ.μ.και μετα το τέλος της συναυλία από το Κουαρτέτο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, ακολούθησαν "Μουσικές διαδρομές υπό το σεληνόφως", στο Παλαμήδι με την Θεολένα Πίκη στο πιάνο και την Έλενα Καλογεροπούλου στο τραγούδι.
Τις εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας του 24ου Φεστιβάλ Ναυπλίου στο Παλαμήδι παρακολούθησαν ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, το μέλος του ΔΟΠΠΑΤ Κώστας Χελιώτης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντης του φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης, ο Αντιδήμαρχος Οκονομικών του Δημου Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης και πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου