Μαραθώνιος Ναυπλίου

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Καλοκαίρι χωρίς Αριστοφάνη γίνεται;

 Εδώ και μισό αιώνα γνωστοί σκηνοθέτες και οι θίασοί τους «ξαναδιαβάζουν» τις κωμωδίες του Αριστοφάνη και τις παρουσιάζουν στην Επίδαυρο, καθώς παραμένουν το καλύτερο αντίδοτο για την πολιτική μελαγχολία μας.



Την αρχή κάνει ο Γιάννης Κακλέας με τους «Αχαρνής». Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Άρης Σερβετάλης, ο Φάνης Μουρατίδης και ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης θα μας εξιστορήσουν την προσπάθεια του Δικαιόπολι να συνάψει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ειρήνης μεσούντος του Πελοποννησιακού Πολέμου (10-11/7 ).
Το Εθνικό Θέατρο, πάλι, κατεβαίνει στην Αργολίδα (31/7-1/8 ) με τις «Εκκλησιάζουσες»και σύνθημα «Η εξουσία στις γυναίκες!» Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μπέζου, ο οποίος κρατά και το ρόλο της Πραξαγόρας, με συμπρωταγωνιστές τους Γιάννη Ζουγανέλη, Πάνο Βλάχο, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Δανάη Σκιάδη, Λαέρτη Μαλκότση κ.ά.
Σημειώστε τέλος τις «Νεφέλες» που ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη (14-15/8 ), με τον ίδιο και τους Στέλιο Μάινα, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Τάσο Γιαννόπουλο να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ένα έργο που μιλά για το σημερινό πρόβλημα της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών αλλά και για την ανάγκη γνώσης του άδικου και του δίκαιου λόγου, ώστε να μπορεί κάποιος να δικαιωθεί στις δίκες και να γλιτώσει εντέλει από τους δανειστές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου