Μαραθώνιος Ναυπλίου

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ανδριανός προς Μπαλτά: Το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ να παραμείνει στην Αργολίδα.

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά με θέμα τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την συνέχιση λειτουργίας του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αργολίδα. 
Το ζήτημα ανέκυψε καθώς όπως αναφέρεται στα πρακτικά της Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ της 13ης Ιουνίου 2015 ετέθη προς εξέταση από τον νυν Πρόεδρο της Σχολής η 127/10-06-2015 επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας) με την οποία αιτείται τη δημιουργία/ λειτουργία του αυτοχρηματοδούμενου Προγράμματος «‘Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ)» στο νομό καταγωγής του.

Το κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφου έχει ως εξής:

«Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από έντονες προσπάθειες, λειτουργεί με πλήρη επιτυχία στην Αργολίδα Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ. Πρόκειται για μια σημαντική εκπαιδευτική δομή για την ευρύτερη περιοχή.

Στα πρακτικά της Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ της 13ης Ιουνίου 2015 ετέθη προς εξέταση από τον νυν Πρόεδρο της Σχολής η 127/10-06-2015 επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας) με την οποία αιτείται τη δημιουργία/ λειτουργία του αυτοχρηματοδούμενου Προγράμματος «‘Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ)» στο νομό καταγωγής του.

Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα πρακτική, λειτουργεί ένα μόνο παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ ανά Περιφέρεια, δημιουργείται η εύλογη ανησυχία ως προς τον κίνδυνο κατάργησης του νεοσυσταθέντος και ήδη λειτουργούντος Παρατήματος της Σχολής στην Αργολίδα.

Ακόμη εύλογα ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας), με το έγγραφό του οποίου ηγέρθη το ζήτημα, δεν έχει εκ της θέσεώς του καμία αρμοδιότητα επί της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και το γεγονός ότι προτείνει τη μεταφορά του Παραρτήματος στο νομό καταγωγής του.

Επισημαίνεται τέλος ότι σε συνδυασμό με τις ανακοινωθείσες προθέσεις του Υπουργείου για κατάργηση ή υποβάθμιση της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου Αργολίδας, που και αυτή ιδρύθηκε και λειτουργεί ύστερα από έντονες προσπάθειες με πλήρη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, δημιουργείται η εικόνα μια παράλογα τιμωρητικής στάσης έναντι της Αργολίδας η οποία μέσα σε λίγους μήνες κινδυνεύει να χάσει πολύτιμες εκπαιδευτικές δομές.

Κατόπιν αυτών,



ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποια είναι η βούληση της Κυβέρνησης ως προς το μέλλον της Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αργολίδα.

2. Αν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου έχει αρμοδιότητα σε ζητήματα Γ/Βάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία εμπίπτει η ΑΣΠΑΙΤΕ, ώστε να προτείνει με έγγραφό του τη μεταφορά του Παραρτήματος της Σχολής στον τόπο καταγωγής του.

Επίσης ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ του127/10-06-2015 εγγράφου του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου προς την ΑΣΠΑΙΤΕ, την οποία έχει συμπεριλάβει στα πρακτικά της Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ της 13ης Ιουνίου 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου