Μαραθώνιος Ναυπλίου

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

«Από τον Bizet στο Βασίλη Τσιτσάνη» στην αρχαία Τίρυνθα (βίντεο).

  Με επιτυχία, πάρα την βροχή προς το τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε στην ακρόπολη της αρχαίας Τίρυνθας η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση στα πλαίσια  των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Αύγουστος και Μνημεία» που για πρώτη φορά διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων για την ανάδειξη των μνημείων του Δήμου.
Ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα δρώμενο από την θεατρική ομάδα Προσκήνιο και μια μουσική διαδρομή από την όπερα και την παγκόσμια σύγχρονη μέχρι την ελληνική ρεμπέτικη μουσική από την φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ με τίτλο «Από τον Bizet στο Βασίλη Τσιτσάνη». Δυστυχώς όμως η βροχή που έπιασε προς το τέλος της εκδήλωσης διέκοψε απότομα την απολαυστική βραδιά.
Όπως έχει επισημάνει η διευθύντρια της εφορίας αρχαιοτήτων στο Ναύπλιο κα Άλκηστις Παπαδημητρίου «τα μνημεία διαθέτουν μέσα τους μνήμη» κι αυτή αναδεικνύεται και μέσω των εκδηλώσεων αυτών. 
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτές «είναι για να γίνουν οι δημότες και οι επισκέπτες κοινωνοί του πολιτισμού του Δήμου και της ιστορίας του και όχι για να συμπεριληφθούν κάποιες ακόμα εκδηλώσεις στο πολιτιστικό καλεντάρι του Δήμου κι αυτό επιβεβαιώνεται απ την ίδια την συμμετοχή πολιτιστικών φορέων του Δήμου στα δρώμενα»τόνισε το δήμαρχος Ναυπλιέων.
Επόμενη και τελευταία εκδήλωση στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αύγουστος και Μνημεία» είναι στις 29/8/2015 στο Παλαμήδι και ώρα 21:30 με τίτλο «Πανσέληνος στο Παλαμήδι» με τον Βαγγέλη Τρίγκα και το μουσικό του σύνολο που θα παρουσιάσουν έντεχνα λαϊκά τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου