Μαραθώνιος Ναυπλίου

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μπικάκης: Μέχρι 10 Μαΐου οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για χρήση αιγιαλού.


 Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τολού Νίκος Μπικάκης μέσω του Facebook έθεσε το ζήτημα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, των ξαπλωστρών και γενικότερα των ορίων που θέτει ο νέος νόμος περί αιγιαλού, ενημερώνοντας επίσης πως καταλυτική ημερομηνία για τις επιχειρήσεις που ζητούν απλή χρήση αιγιαλού στην παραλία είναι η 10η Μάιου
Ο κ Μπικάκης τόνισε:

"Βασική προϋπόθεση του νέου νόμου περί αιγιαλού είναι , ότι ο καθαρός χώρος μεταξύ ξαπλωστρών και ομπρελών με το κύμα να ειναι τουλάχιστον πέντε (5) μέτρα ! 

Γράφω μόνο για ξαπλώστρες γιατί απαγορεύεται ρητά η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων , ακόμα και αν υπάρχουν τα 5 μέτρα ! 

Δηλαδή οι ταβέρνες θα εχουν ξαπλώστρες ; Τουλάχιστον μέχρι τώρα , το υπουργείο αυτό σκέφτεται ! Ο νόμος ειναι σε ισχύ ,ίσως όμως το ξανασκεφτούν και αποφασίσουν το σωστότερο ,που ειναι να σταματήσει το χάλι ,που έφερε αυτό το νόμο, με την κατάληψη όλης της παραλίας από τραπέζια και ξαπλώστρες,με την αυστηρότερη οριοθέτηση και αστυνόμευση βεβαίως ! 

Διότι ως Έλληνες το "έχουμε '' στο αίμα μας ,ειδικά μερικοί το εχουν αναγάγει σε τρόπο ζωής ! Από κάτι τέτοιους όμως ,την πληρώνουν όλοι !

Οι επιχειρήσεις που ζητούν απλή χρήση αιγιαλού στην παραλία ,να πάνε στον Δήμο για να κάνουν αίτηση ! Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεών 10 Μαιου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου