Μαραθώνιος Ναυπλίου

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αυτό είναι το καλύτερο μουστάκι στην Αρκαδία (βίντεο).

  Για 13 χρονιά στο Βελημάχι Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου η γιορτή της σαρδέλας  και ο διαγωνισμός για το καλύτερο μουστάκι!.


Παρά τις δύσκολες οικονομικές και καιρικές συνθήκες ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση που πλέον αποτελεί θεσμό για τα χωριά του Δημοτικής Ενότητας Κοντοβαζαίνης αλλά και ολόκληρης της Γορτυνίας και όχι μόνο.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ψητή σαρδέλα, σουβλάκια ,κρασί και μπύρα και γλέντησαν μέχρι το πρωί με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.

Οι συμμετοχές φέτος ήταν έξι. Συμμετείχαν οι: Αναστάσιος Τσουκαλάς από τους Παραλογγούς, ο Χρήστος Γιαννακόπουλος από το Πάος, ο Κώστας Χρονόπουλος από το Σπάθαρι, ο Λούτουρακ Ρούσκα από το Βούτση, ο Φίλιος Λιάπης από το Βούτση και ο Μάλης Αναστάσιος από τη Δάφνη.
Νικητές αναδείχθηκαν οι Κώστας Χρονόπουλος, Λούτουρακ Ρούσκα και Χρήστος Γιαννακόπουλος. Τα βραβεία έδωσαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη και η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων ΔΕ Κοντοβαζαίνης Ελένη Παπαγιάννη (πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής), οι οποίοι ευχήθηκαν καλή διασκέδαση και να γίνονται πάντα τέτοιες εκδηλώσεις στη Γορτυνία, που βοηθούν στη διατήρηση των συνεκτικών δεσμών μεταξύ των κατοίκων και βέβαια αποτελούν μία αφορμή και ευκαιρία για να ξεχάσει ο κόσμος τις δυσκολίες που περνά.

Ο Θοδωρής Κακούρης, Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην εκδήλωση που γίνεται κυρίως, όπως είπε, για τους μόνιμους κατοίκους που είναι ελάχιστοι και σημείωσε πως το βασικό πρόβλημα είναι το δύσκολο και κακό οδικό δίκτυο της Γορτυνίας.

drt915.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου