Μαραθώνιος Ναυπλίου

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Διαμαρτυρίες με συνθήματα και ειρωνικά χειροκροτήματα για τη διαγραφή των "αιώνιων" φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών(Βίντεο).


http://www.dailymotion.com/video/x24qxms_%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD_news#from=embediframe

"Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που παραλαμβάνουμε, στο μαύρο χάλι", δήλωσε ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης.
Αναταραχή δημιουργήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του απολογισμού της θητείας του πρώην πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη, όταν φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν με συνθήματα και να χειροκροτούν με ειρωνικό τρόπο, παρουσία του νέου πρύτανη, Θεόδωρου Φορτσάκη, ζητώντας την κατάργηση της διαγραφής των "αιώνιων" φοιτητών.

  Ο κύριος Φορτσάκης, νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε σχετκά με το γεγονός:
“Οι φοιτητές βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα από την αρχή της εκδήλωσης. Άφησαν τον κύριο Πελεγρίνη να ολοκληρώσει και, μόλις ανέβηκα στο βήμα, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για τις διαγραφές και για άλλα ζητήματα φοιτητικά. Αναγκάστηκα στο τέλος να πω ότι αυτό είναι το πανεπιστήμιο που παραλαμβάνουμε, στο μαύρο χάλι, που καταλαμβάνεται από ανθρώπους που δεν ξέρουμε καν αν είναι φοιτητές και που διακόπτουν τα όργανα του πανεπιστημίου.
Υποτίθεται ότι σήμερα θα με υποδεχόταν ο Πελεγρίνης, όμως εγώ δεν άκουσα καμιά υποδοχή, άκουσα μόνο τις φωνές των φοιτητών. Τι να κάνουμε; Αυτοί που φώναζαν δεν τους ξέρω ποιοι είναι. Είναι διάφοροι από ακραίες παρατάξεις. Εμείς θέλουμε ένα πανεπιστήμιο δημόσιο που θα είναι άξιο του ονόματός του και θα μπορεί να μεταφέρει στους φοιτητές αξίες και γνώση. Αυτό το δημόσιο πανεπιστήμιο υπερασπιζόμαστε και αυτό πρέπει να αναδείξουμε ξανά.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου