Μαραθώνιος Ναυπλίου

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Επίκαιρα Αργολίδας.



-Αρκετός κόσμος επισκέπτεται την έκθεση βιβλίου που διοργανώνεται για μια ακόμη φορά απο τον δήμο Ναυπλίου. Χιλιάδες βιβλία και αμέτρητα μικρά προϊόντα διαφόρων ειδών προσελκύουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

- Άγνωστοι αφαίρεσαν την τιμητική μαρμάρινη πλακέτα του δημάρχου Άργους-Μυκηνών απο την πλατεία της Νέας Κίου. Πρόκειται βέβαια για ένα ακόμη χτύπημα στην δημοκρατία και τους θεσμούς της. Είτε αρέσει, είτε όχι, ο Δημήτρης Καμπόσος είναι ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και αυτό πρέπει να το σέβονται ορισμένοι. Άλλωστε ειναι δήμαρχος μέσα απο δημοκρατικά ψηφίσματα και όχι με δικτατορικά μέσα.

- Πολλοί ειναι οι πνιγμοί τον τελευταίο καιρό στην Αργολίδα και γενικότερα στην Ελλάδα. Σίγουρα η έλλειψη ναυαγοσοστών και των απαραίτητων μέτρων στις παραλίες είναι η σημαντικότερη παρένθεση αλλά και η αμέλεια μερικών ανθρώπων στους κανόνες σωστής κολύμβησης φέρνει αυτά τα άσχημα αποτελέσματα.

- Το ΤΑΙΠΕΔ και γενικότερα τα όργανα του έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο. Θέλουν να ξεπουλήσουν κάθε σπιθαμή των παραλιών και όχι μόνο. Νέο κατόρθωμα τους η πρόθεση τους να πουλήσουν και τους προαύλιους χώρους των ιερών Ναών στην καραθώνα.

- Πλήρη στασιμότητα επικρατεί σε όλους τους τομείς των δήμων τις τελευταίες μέρες και ολα λειτουργούν σε έναν αργό ρυθμό. Λόγω Δεκαπενταύγουστου όλοι έχουν χαλαρώσει και προσπαθούν να απολαύσουν την ηρεμία του καλοκαιριού. Λογική μεν η χαλαρότητα, δε όμως οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις τρέχουν και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρχει η στοιχειώδη διάθεση από τους υπεύθυνους.

- Πολλές εκδηλώσεις-συναυλίες πραγματοποιούνται το καλοκαίρι σε ολόκληρο στο Ναύπλιο και οχι μόνο. Γνωστοί τραγουδιστές και άνθρωποι απο τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο παρελάζουν σε ολόκληρη την Αργολίδα.

- Αρκετές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Άργους και γνωστοί ηθοποιοί παίρνουν μέρος εφέτος αλλά ο κόσμος λιγότερος του αναμενομένου. Λίγο η κρίση, λίγο η τσιμπημένη τιμή των εισιτηρίων δεν βοηθά στην προσέλευση του κόσμου.

- Το εμπάργκο της Ρωσίας δεν εχει πλήξει ακόμα την αγορά και τους παραγωγούς της Αργολίδας αλλά όσο ο καιρός περνά και ο χειμώνας πλησιάζει, τόσο περισσότερο εμφανή θα είναι τα σημάδια του προβλήματος( πορτοκάλια, μανταρίνια)


- Σκαμπανεβάσματα στην διοίκηση του Παναργειακού. Πάνω που όλο λέμε να δούμε μια εφικτή και με γεμάτες υποσχέσεις λύση να υλοποιείται, ξαφνικά όλα αρχίζουν από την αρχή και η ομάδα βρίσκεται συνεχώς σε αναζήτηση ηρεμίας και ενός πλάνου το οποίο θα την οδηγήσει εκει που της αρμόζει, σε μεγαλύτερα σαλόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου